שטח :130 מ”ר

כל פרויקט מרגש אותי בשלב הצילומים אבל זה ריגש אותי במיוחד. לא סתם קראתי לפרויקט ככה. יש כאן סמליות רבה וזה מתחבר גם לאופי של המשפחה ולכל התהליך שעברנו ועל מה שנמצא בין הקצוות . לעיתים הרצון של הלקוח הוא ללכת על הבטוח כי הוא לא ממש יודע מה אוהב ,והתפקיד שלי במקרה הזה הוא לעשות תחקיר ולשמוע את הסיפור שלהם . חלק מהתהליך הוא לתרגם את הרצונות שלהם לסקיצה תלת ממד ( הדמיה)  שמספרת את הסיפור שלהם על ידי חומרים , צבעים ובעיקר להביא את האנרגיות שלהם לעיצוב .שניהם הייטקיסטים שחשובה להם ירידה לפרטים שהיו והתוצאה היא בעיקר שיתוף פעולה שלהם והרבה ביטחון  שלהם בי ובתהליך .

הדירה היא של משפחה מהממת במרכז הארץ עם ארבעה ילדים . הייתי צריכה לשלב מעבר לכישורי תכנון ועיצוב גם הרבה פסיכולוגיה ושחרור פחדים בצד השני. האמת זה היה אתגר לא פשוט, וזה מה שהניע אותי לפעולה במהלך השיפוץ . הדרישה הייתה להוסיף חדר ילדים  ושירותי אורחים מבלי לפגוע בכל שאר הפונקציות בבית .כמו כן  הרצון שלהם למקומות אחסון היה חשוב מאוד ואחד הפרמטרים העיקריים בבניית הפרוגראמה, כמובן שהמטבח והסלון קיבלו התייחסות בהתאם וגם חדרי השינה  .

השינוי התאפשר בזכות זה שאת המקלחת הכללית הסבתי לחדר נוסף  ואת המקלחת הורים שלא הייתה בשימוש וחדר ארונות הסבתי למקלחת כללית גדולה כמובן גם והוספתי שירותי אורחים בחלל שנוצר בין החדר החדש לפינת אוכל .ניתן לראות כי הכניסה לבית היא בעצם המשך ישיר של המטבח ואיך שנכנסים יש ארון שמצד אחד נותן מענה לכל התקשורת והחשמל ומצד שני נראה כחלק מהמטבח מבחינה עיצובית .

קיר הטלוויזיה שתוכנן להיעשות בנגרות אבל בגלל עלות גבוהה הוסב ללוחות גבס עם פסי ניתוק שחורים. סאת בעצם ההפתעה של הבית כשאר נכנסים ורואים את הקיר הזה שהוא  כל כך דומיננטי ויחד עם זאת נעים ומשתלב בחלל המרכזי . הצביעה של הקיר מיוחדת הוא נצבע בצבע אוניאור של נירלט  בגוון קירות הבית ( בפועל כל מי שרואה את זה לא מבחין שזה לוחות גבס וזה נראה כמו עבודת נגרות ) העיצוב של המזנון גם הוא ממשיך את הדוגמא של הקיר בצורה עדינה יותר ונותן המשכיות לקונספט העיצובי של כל הקיר .

עיצוב החדרים היה מבוסס על שיח משותף כמובן ושילוב הילדים בבחירת הצבעים . במקומות שהיו פחדים אצלם  ( מבחינת חומרים וצבעים ) השתדלתי בעיקר לתמוך ולהקשיב  וברוב המקרים הם הקשיבו כי הם הבינו  שחשוב להיצמד לקונספט העיצובי שבחלקו היה מורכב משחור לבן ומה שביניהם .ניתן לראות את התבנית של השחור לבן באה באלמנטים שונים כגון : טפט קיר חדר השינה , גופי תאורה , תמונות , קיר הסלון , הדלפק במטבח ובכלל בעיצוב של הבית . מבחינה פרקטית נתנו דגש לקיר פינת האוכל שחופה באריחים של 120X 120 ונתן מראה נקי לחלל הזה.

 

האתגר הגדול ביותר בפרויקט זה היה כמובן לנסות ולהתכנס לתקציב שנראה מעט מידי לשיפוץ כזה פשוט זה לא היה אבל השתדלתי. הסיפוק הגדול מעבר לבית חדש שהם קיבלו , הוא שלמרות שהוספתי חדר ילדים ושירותי אורחים הבית נראה מרווח וגדול ומאוד פונקציונאלי.

BLACK & WHITE AND INBETWEEN שרטוט